Retourzendingen

1. Wat is jullie retourbeleid?

Artikelen mogen gratis geruild en/of geretourneerd worden binnen 30 dagen. Houd er echter rekening mee dat we alleen de terugkeer van het product accepteren zonder gebreken. Als je het opent en draagt, waardoor sommige gebieden gebreken vertonen, waardoor het moeilijk is om opnieuw te verkopen, weigeren we de restitutie terug te betalen.

2. Hoe kan ik gratis retourneren/omruilen?

De meest directe en effectieve methode is om contact op te nemen met onze klantenservice.

Wanneer je een artikel online gekocht hebt en je wilt deze retourneren of omruilen dan kan dat zowel in een PANDORA Concept Store als online.

Om gratis online te retourneren volg je de volgende stappen:

1. Geef op je retourformulier (te vinden in je pakje) aan welke artikelen je wilt retourneren en geef ook de reden van retournering aan. Voeg het formulier samen met de retourartikelen in de orginele verpakking (indien mogelijk). Sluit de verpakking zorgvuldig af en plak het retouretiket van UPS op de doos. Zorg ervoor dat het retouradres en de barcode op het etiket duidelijk leesbaar zijn.

2. Breng je retourpakket naar het dichtsbijzijnde UPS afleverpunt en bewaar je afgiftebewijs goed. Vind hier je dichtstbijzijnde afleverpunt: UPS Access Points

3. Zodra we je geretourneerde bestelling ontvangen hebben, sturen we je een bevestigingsemail (dit duurt ongeveer 5 werkdagen). Afhankelijk van je bank, zal het geretourneerde bedrag binnen 14 dagen op je rekening worden teruggestort.

4. Wil je een artikel omruilen voor een andere maat, neem dan binnen 14 dagen contact op met onze klantenservice. Of ga naar een PANDORA Concept Store om direct je artikel om te ruilen. Vind hier je dichtsbijzijnde PANDORA Concept Store. Indien je voor een andere methode kiest, ben je verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending en zal het langer duren voordat het bedrag teruggestort wordt.

Houd je ordernummer gereed - deze begint altijd met PNDNL en is o.a. te vinden bovenaan de factuur.

3. Hoe weet ik of jullie mijn retournering hebben ontvangen?

Zodra wij je retourzending ontvangen, sturen wij je binnen vijf dagen een e-mail met de bevestiging.

4. Wat is jullie retourbeleid met SALE artikelen?

Sale artikelen retourneren kan binnen 30 dagen na aankoop. Retourneren kan zowel online als offline in pandoraoutletnl.com (exclusief online collectie uitgesloten). Door de beperkte voorraad is het niet altijd mogelijk om een artikel om te ruilen.

5. Wanneer wordt het bedrag op mijn rekening gestort?

Nadat je retourzending bij ons is binnen gekomen (duurt ongeveer 5 werkdagen) ontvang je een e-mail ter bevestiging. Vanaf dat moment duurt het 3-5 werkdagen voordat het bedrag is teruggestort op je bankrekening, dit is afhankelijk van je bank.

6. Hoe retourneer ik een set?

Alle sieradensets met een artikelnummer beginnend met B (bijv. B800002-H) zijn combinatiesets. Als je een combinatieset hebt gekocht en je voor restitutie in aanmerking wilt komen, houd er dan rekening mee dat de complete set moet worden geretourneerd.

7. Kan ik oorsieraden retourneren?

Om hygiënische redenen kunnen oorsieraden niet online geretourneerd worden.

8. Mijn retournering is kwijtgeraakt/beschadigd - Wat moet ik doen?

Neem contact op met onze klantenservice, zij kunnen je verder helpen. Houd je ordernummer gereed - deze begint altijd met PNDNL en is o.a. te vinden bovenaan de factuur.

9. De prijs van het artikel dat ik heb gekocht is veranderd sinds ik het heb ontvangen - kan ik mijn geld terug krijgen?

Wij zijn een handelsonderneming en onze prijzen wijzigen in reactie op trends, voorraad en de vraag van de consument. Als zodanig kunnen wij het verschil niet terugbetalen.