Pandora Sieraden

Pandora Sieraden is een Deense handelaar in sieraden en juwelen. Pandora begon haar familiebedrijf in 1982 en werd de derde grootste handgemaakte sieradenfabrikant ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen.

Pandora is beroemd om haar eigen armband. Haar assortiment omvat ook designringen, oorbellen, halskettingen, hangers en horloges. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen en heeft meer dan 8.100 verkooppunten en stelt 21.500 mensen tewerk.

Geboren in Kopenhagen

In 1982 opende goudsmid Per Enevoldsen en zijn vrouw Winnie een juwelier in Kopenhagen. Ze importeerden sieraden uit Thailand, maar toen deze vraag toenam, richtten ze zich op groothandel. In 1987 stopten ze met winkelen en gingen ze verder als groothandel.

Geproduceerd in Thailand

Een paar jaar later opende het bedrijf in 1989 een eigen fabriek in Thailand om zijn producten te produceren. Lone Frandsen werd ingehuurd als ontwerper. In 1996 kwamen goudsmid en ontwerper Lisbeth Larsen bij het bedrijf. Samen spelen ze een sleutelrol bij het vormen van de huidige Pandora-stijl. Pandora-sieraden worden voornamelijk geproduceerd in Gemopolis, Thailand. Het bedrijf heeft 12.400 mensen in dienst.

In 2016 werden 122 miljoen stuks vervaardigd.