ODR-platform

A. DISCLAIMER

Geschillenbeslechtingsinstanties zijn momenteel niet beschikbaar op deze site voor sommige sectoren en in de volgende landen: Roemenië, Spanje. Als consument kunt u deze site mogelijk niet gebruiken om uw geschil met handelaars in deze landen op te lossen.

B. HOE WERKT HET?

Is uw klacht over een goed of dienst die u online hebt gekocht? Als dat zo is, kun je klagen over het gebruik van deze site. U moet een instantie voor geschillenbeslechting kiezen om de klacht te behandelen. Dit zijn iets dat jij en de andere betrokken partij moeten afspreken.

Elk orgaan voor geschillenbeslechting heeft zijn eigen regels en procedures. Ze zijn meestal eenvoudiger, sneller en goedkoper dan naar de rechtbank gaan. Organen voor geschillenbeslechting in de EU en in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

U kunt alles online doen in 4 hoofdstappen:

Een klacht indienen.

Overeenstemming over een orgaan voor geschillenbeslechting.

Klachtafhandeling door het orgaan voor geschillenbeslechting.

Resultaat en afsluiting van de klacht.

C. GESCHILLENBESLECHTE INSTANTIES

De instanties voor geschillenbeslechting die op deze site worden vermeld, bieden allemaal procedures voor buitengerechtelijke schikking. Ze zijn allemaal gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan onze normen en zijn geregistreerd bij de nationale autoriteiten.

U moet het eens zijn met de andere partij over welke instantie voor geschillenbeslechting u gaat gebruiken.

Elk orgaan voor geschillenbeslechting heeft zijn eigen regels en procedures. Ze zijn meestal eenvoudiger, sneller en goedkoper dan naar de rechtbank gaan.

D. GEGEVENSBESCHERMING

Als je een probleem hebt met iets dat je online hebt gekocht, kun je deze site gebruiken om tot een minnelijke schikking te komen. Om de site te gebruiken, moet u enkele persoonlijke gegevens verstrekken, zoals uw contactgegevens.